donderdag 5 mei 2016

Keuzevrijheid

Bij alles wat we doen of zeggen of denken of menen te ervaren hebben we te maken met de vrijheid om te kiezen. Helaas zijn velen onder ons zich niet eens bewust van het feit, dat aan alles wat er gebeurt in ons leven, een keuze ten grondslag ligt. We zijn ons van vele keuzes niet eens bewust. Maar wij hebben nou
eenmaal die keuzevrijheid. De vraag is:
Hoe gaan wij met deze keuzevrijheid om?

In de allereerste plaats is keuzevrijheid een groot voorrecht. Het betekent dat we ons leven zelf in de hand hebben. Maar het betekent ook dat we een grote verantwoordelijkheid dragen. Als we ons bewust zijn van deze keuzevrijheid zullen we ook beseffen dat we de Kracht die in ons zit, zullen mogen gebruiken als kompas. We hoeven het niet alleen te doen. Bewustzijn gaat vooraf aan herinnering. Wanneer we ons ergens bewust van worden, kunnen we pas kiezen dit te veranderen of niet. Wat we maar willen. Wanneer we ons innerlijke kompas gebruiken, zullen we de juiste keuzes maken, die perfect zijn voor ons. Want deze keuzes komen voort uit de Liefde die wij zijn. Wat een vrijheid!!!

Dat betekent dat wij de baas zijn over ons eigen leven en dat niemand anders daar
iets over te zeggen heeft. Beginnen met ons bewust te worden van onze keuzes is de eerste stap naar vrijheid. Dan gaat het balletje rollen en wordt het bewustzijn van onze keuzes steeds groter en uiteindelijk zullen we zijn wat we altijd al waren en nu ook al zijn en altijd al geweest zijn.

                       
                                         Onvoorwaardelijke Liefde
Geen opmerkingen:

Een reactie posten