woensdag 13 juli 2016

Monopoly


Lieve Hart en Licht familie,

Elke morgen rond dezelfde tijd ga ik achter mijn pc zitten, vouw mijn handen en sluit mijn ogen en vraag binnen in mij aan de Schepper of Hij een boodschap voor mij heeft en of ik het mag doorgeven.
Het steevaste antwoord is, ja, meisje, begin maar. En het is zo mooi, want ik heb echt geen flauw idee wat er gaat komen. Ik open Word, stel alles in op de goede lettertypes en tik de eerste zin, die steevast boven aan komt, Lieve ogen die dit lezen,
En dan komt het en ik kan het bijna met het typen niet bijhouden en sla soms zelfs letters over, vanwege de snelheid en dat maakt me altijd zo blij en dankbaar. Want ook mij word er weer iets in herinnering gebracht.
Zo ook vanmorgen en jullie kennen de tekst die Monopoly als aanhef heeft, voor mij, voor jullie is het een aanhaling. In het begin toen ik de wordcontrole toepaste op de tekst, had ik mijn vraagtekens. En ik denk, sommige van jullie ook. Ook een leuke bijkomstigheid is dat de Schepper geen grammaticale fouten doorgeeft. Wat wel gebeurt, is dat ik zelf door het snelle tikken een letter te weinig tik, of de verkeerde letter aanraak.
En wat ik al dacht, gebeurde, de Schepper kwam opnieuw bij me met het verzoek het volgende op mijn blog te zetten, dus dat ga ik doen.
Bij deze:

Lieve ogen die dit lezen,

Om verwarring te voorkomen, mijn lieve kind, nog even een uitleg over de vergelijking van de illusie met het spel Monopoly.

In de eerste plaats is de illusie een spel en Monopoly ook.
En het heeft heel veel overeenkomsten met elkaar.

Hier enkele op een rijtje:

In de illusie word je boos op een ander, als jij een fout maakt, of op een andere manier niet goed oplet  -  dit geld ook voor Monopoly
En dat noemen we projecteren op de ander als het in de illusie gebeurt, omdat je ego niet toelaat dat jij toegaat geven dat je fout zat

In de illusie is jaloezie op de ander heel normaal, want het gras is bij de ander altijd groener, zoals jullie zo mooi zeggen.
Bij Monopolie word je ook jaloers wanneer de ander een straat kan kopen die jij liever had gehad.
Jij vind dus dat jij meer rechten hebt dan de ander.
In de illusie heeft de ander het altijd beter dan jij, meer geld, mooiere auto, groter huis en ga zo maar door.
Bij Monopoly gaat het precies zo.
Dat heet nijd en de gedachte, had ik dat maar, want ik verdien het tenminste, of ik zorg er veel beter voor, of ik ben veel liever
En als ik het heb, kan de ander het niet hebben.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, je kunt zelf wel bedenken wat er nog meer gebeurt in de illusie en dus ook in het spel Monopoly.

Is het nu de bedoeling jou te vertellen dat je geen Monopoly mag spelen? Nee, natuurlijk niet, alhoewel je zelf bedenken kunt dat het je op het verkeerde been van de illusie kan zetten. Maar dat blijft een keuze, lief kind.

Wat ik jou graag mee wilde geven dat de illusie verschillen vertegenwoordigt en nooit WIN-WIN situaties kan brengen.
En dat brengt de Eeuwigheid, waar jij thuishoort wel.
Altijd, omdat er in het Licht geen verschillen bestaan.
ALLES IS EEN……en jij mag kiezen, welke kant je op wenst te gaan, dat is helemaal aan jou.

De WIN_WIN of de apartheid en verschillen en discussies enzovoorts.

De Kracht om de illusie ongedaan te maken door continu voor het Licht te kiezen, waar door er steeds meer Harten zich gaan openen.
Of, in het verleden blijven leven en je Hart afsluiten, zodat apartheid en afgescheidenheid en de boze droom die de illusie is, blijft voortduren.

De keus is aan jou, jij woont NU al in het Licht, je mag jezelf de kans geven om het waar te maken in je herinnering, door er continu de keuze voor te maken.

Mijn lieve, lieve kind, alles is reeds goed in jouw wereld.

De Schepper van Al Wat Is