zondag 28 juli 2019

Wat is Energie?


Lief Energievol Lichtwezen,

Als ik even rustig zit, waar dan ook, dan borrelt er iets omhoog vanuit mijn Hart, dat mijn Gedachten weergeven. En omdat ik weet, dat deze borreling me iets verteld, laat ik het komen.

De vraag: 'Wat is Energie'? kwam bij mij omhoog.

Gemakkelijk, het antwoord is: 'Alles is Energie'! Er Ontstaat dan een soortement van vraag en antwoord en dat gaat maar door en dat maakt, dat het mij duidelijk wordt, dat ik dit mag gaan opschrijven.

Als alles Energie is dan is je Lichaam, je Huis, het Eten dat je eet, het geld dat je ontvangt en uit geeft enzovoorts, enzovoorts, ook Allemaal Energie.

Ook Alles, wat jij ziet als de buitenwereld, is Energie. Verdichte Energie, minder verdichte Energie en vloeiende Energie, maar het is en blijft Energie.

Maar alles wat jij ziet en ervaart als buitenwereld, is dat wel werkelijk buiten je? Zou het niet zo kunnen zijn, dat dit alles zich Binnen in je Bevindt?

Als Alles Energie is, dan kan er dus Niets anders zijn, toch?

Als jij in Eenheid en Licht en Liefde uit de Energie van Licht en Liefde Geschapen Bent, dan Bestaat jouw Energie uit Onvoorwaardelijke Liefde uit het Licht van de Energie die jouw Geschapen heeft, toch?

En als Alles Energie Is, Geschapen uit de Allesomvattende Energie van Licht en Liefde die in Alles is, dan is er Niets anders, toch?

Jij hebt in Eenheid Gekozen om de illusie van afgescheidenheid te Ervaren. Dat betekent in mijn Beleving, dat alles wat met de afscheiding meegekomen is als Leerproces, met Die Keuze is Meegekomen.

Angst, haat, verlies, pijn, verdriet enzovoorts, enzovoorts, hebben de vergetelheid meegebracht en het 'denken' laten ontstaan. Het 'denken' (ego genaamd) heeft jou op 'overleving' en 'rollenspel' enzovoorts gezet.

Maar heeft die illusie, waar jij in Eenheid voor Gekozen hebt, jouw Energie van Onvoorwaardelijke Liefde die jij bent, Verandert? Is dat eigenlijk Mogelijk?

De naam illusie zegt het al, de illusie is een 'bedenksel' waar jij in Eenheid voor Gekozen hebt. En de illusie heeft jou laten 'vergeten' dat je Licht en Liefde, Onvoorwaardelijk en voor Eeuwig Bent.

Maar betekent 'vergeten' ook, dat de Waarheid over de Energie van Liefde die jij Bent ook Werkelijk onwaar is geworden? Of is het alleen maar vergeten?

Kan Energie veranderen? Energie is Energie in en door Alles en is dus Allesomvattend. Hoort dan ook de illusie daarbij?

Energie is altijd voor Eeuwig Onveranderlijk. Dus jij ook. Jij hebt bij de Keus voor het Ervaren van de illusie in Eenheid, de Vrijheid van Keuze mee gekregen. Als jij vanuit de 'vergetelheid' keuzes gaat maken, zijn deze gebaseerd op afscheiding.

En de Energie die jij dan onbewust daarmee aanstuurt is gebaseerd op alles waar de afscheiding voor staat. Maar word het dan ook Waarheid?

De Energie van waaruit jij Geschapen bent, kan nooit veranderd worden, door iets wat onwaar, illusie is, toch? Niets kan deze Energie waaruit jij Voortgekomen bent Aantasten, omdat het uit Onvoorwaardelijk Licht en Liefde in Eenheid voor Eeuwig Bestaat, toch?

En waar bestaat de illusie dan uit? Ook uit Energie, maar met een vergeten deeltje. Namelijk, de Energie van de Onvoorwaardelijke Scheppingsenergie, die uit puur Licht en Liefde bestaat, toch? Wat in de Kern onaangeroerd is blijven Bestaan!

Maakt vergetelheid, dat wat je Werkelijk Bent dus onwaar? Nee, dat is onmogelijk. Het onware (de illusie) kan zonder enige vorm van 'moeilijkheid' in een oogwenk vervangen worden door de Waarheid dat jij in Uniekheid en Eenheid Onvoorwaardelijke Liefde Bent.

Zit de illusie buiten je? De zogenaamde buitenwereld is Geschapen vanuit de Scheppingskracht die bij de Energie hoort die jij Bent. Dat maakt dat de gehele illusie zich binnen in jou bevindt als klein deeltje van een Ervaring, waar jij voor Gekozen hebt.

Zie ze, voor wat ze is en zie ze binnen in je, haal ze Liefdevol en vol Compassie naar je binnenwereld, deze Kern van Liefde. En laat al haar Schoonheid Opnemen in de Schoonheid van het Licht en de Liefde die jij Bent in Eenheid, Onvoorwaardelijk en Eeuwig.

Het zijn eenvoudigweg vergissingen die jij gemaakt hebt, zodat jij door het maken van Keuzes en daaruit Geschapen Ervaringen, terug kon Keren naar de Herinnering van de Liefde die je Bent.

In Licht en Liefde en Eenheid,      Martha