vrijdag 17 juni 2016

Het ego



Lieve Hart en Lichtwezen ,

Ik zat me van morgen steeds af te vragen, zonder er verder bij stil te staan: “Wat is het ego”? En ineens stond ik er wel bij stil en dacht, iemand wil mij iets vertellen, zo zie je maar weer, alertheid is niet mijn sterkste kant.

Maar ben alsnog gaan zitten en gaan schrijven en het werd mij ook weer in herinnering gebracht.

Toen jij met al je deeltjes de illusie indook om deze te ervaren, kwam je jezelf tegen en dat was nogal een confrontatie. Je ging zien dat je het nodig had om te overleven door te bedenken dat als ‘een ander’ iets bezat jij het niet had. Dus concludeerde je dat je ervoor moest vechten – hard werken – en zelfs moorden. Dus toen je dat van jezelf ging zien, schrok je en stopte het weg en ziehier, het schuldgevoel deed zijn intrede en ook dat stopte je weer snel weg. En zo ging het maar door met allerlei dingen die je meende te moeten doen om te overleven. Allemaal verontschuldigingen bedacht je, om maar niet te voelen, wat je werkelijk van jezelf vond. De illusie werd steeds intenser en dichter en het overleven vroeg van jou, steeds creatiever te worden in het verstoppen van je ware Zelf. Zo ontstond het kleine zelfje, die de leiding, zogenaamd buiten jou, overnam. Zo, je hoefde je niet meer schuldig of wat dan ook te voelen, want er was leiding en die hielp jou daar wel doorheen. En voila, het ego was geboren.

Wat je toen niet zag was dat het ego geen antwoord op jou vragen gaf, maar er nog meer bij bedacht. Discussie dus en verwarring. Maar….

Het ego was en is niet iets buiten jezelf, maar een deeltje van jou.
Waar jij als tegen een machthebber aankeken en vaak nog aankijkt.

Krijg je ooit een compliment van je ego?    Nee en dat zal ook nooit gebeuren  -  het ego wil de baas blijven over jou leven want het is ontzettend bang voor de Liefde.

Net zo bang als jij was en daaruit het ego hebt laten ontstaan.

Het ego is niets en zal ook niet iets kunnen zijn, als jij het besluit neemt het te herkennen als wat het is……namelijk   NIETS!!!!!

Het is ontstaan uit het niets en zal terug keren tot het niets.

Ego en egoistisch, of egocentrisch is hetzelfde.

Heeft je Hart ooit tegen je gelogen?  Nee – en dat kan het ook niet

Geeft jouw Hart jou complimenten?  Talloze in de vorm van Licht en Liefde

Het Hart verbindt en het ego trekt uit elkaar, dat is zijn macht.

Het Hart wacht tot jij zover bent om te luisteren en het ego beveelt je om te luisteren.

Het Hart laat je overlopen van Liefde het ego beveelt je en maakt je bang, zodat je je gelijk wilt halen en vooral niet naar de Liefde in je Hart luistert.

Het ego mag de macht uit handen genomen worden, dat is een keus en je krijgt alle Hulp.

Door ervoor te kiezen om in je Hart te wonen en elke dag tegen jezelf te zeggen:

Ik ben de baas in mijn leven
Ik hou van mezelf
Ik waardeer mezelf
Ik keur mezelf helemaal goed
Ik doe mijn best en dat is voldoende
Ik verdien het
Ik ben het waard
Ik mag er zijn
Ik ben een Geliefd kind van de Schepper

Dan zal het gebeuren dat het ego jou gaat dienen, verdwijnen hoeft het niet, maar er zal een ommekeer komen. Bedank het ego voor alles wat het in het verleden voor je gedaan heeft, want toen had je het nodig, maar maak duidelijk dat dat nu niet meer het geval is.

Geloof en Vertrouw, dat jij een Gelukkig - Gezond en Welvarend leven verdient, want dat is je Geboorterecht.

Ik wens jou en al je deeltjes veel Liefde, Licht en Kracht

In Liefde     Martha