donderdag 27 april 2017

Negativiteit - Positieviteit
Mijn lieve medereizigers,

Ik vraag me werkelijk af, hoe het kan zijn, dat veel medereizigers helemaal van slag zijn, als er gevoelens naar boven komen, die ze het stempel geven van negatief.

Negatief en positief zijn elkaars tegenpolen, maar hebben elkaar toch nodig in het grote geheel.

Het is als een wip wap, in de speeltuin. Als je aan de kant zit van de wip, op de grond, zou dat negatief kunnen betekenen en zit je in de lucht, als het ware aan de wap kant, dan is het positief.

Maar hoe zou het zijn als je in het midden zou zitten? Niet negatief en niet positief. Hoe zou dat voelen?

Veel rustiger in mijn beleving. Maar in het midden kun je pas zijn als jij gaat geloven dat je daar hoort en nergens anders.

En dat is het, in het midden is het Hart en de Liefde vanuit het Licht wat constant door je heen stroomt. En je kijkt naar links en je kijkt naar rechts en glimlacht om de drukte die je ziet.

En je voelt totaal geen behoefte om mee te wippen en wappen. Waarom niet? Omdat stabiliteit veel fijner is dan geschommel heen en weer!

En stabiliteit vind je uitsluitend in je Hart, waar je ‘denken’ niet de baas is, omdat jij dat niet toelaat.

Hoe komt het dan, dat de meeste medereizigers, zich zo snel van hun à propos laten halen?

In de eerste plaats gaan je al op de wip zitten, want dat is een keus, bewust of onbewust breng je dan een bezoekje aan de illusie.

Daar is het ego de baas en dus het ‘denken’!

Je stabiliteit van het Hart is verdwenen en je onzekerheid steekt de kop op, je gaat twijfelen aan alles en iedereen, maar het eerst aan jezelf.

Het behoeft geen uitleg, denk ik, hoe de illusie werkt. En de enige uitweg is, ervoor te kiezen naar je Hart terug te keren en daar Hulp te vragen.

Als ik ’s nachts tot rust kom en mijn eerste vaste slaap is geweest, dan word ik vaak wakker. En omdat ik dan in een half slaap zit, komen er allemaal vervelende gevoelens naar boven en betrap ik mij op piekeren.

En dat gaat bij ons allemaal zo. , s Nachts komt het meeste naar boven en word ons aangeboden om af te geven, niet om ons te pesten.

De Violette Vlam aanzetten, zoals het voor jou goed voelt, wil vaak al helpen. En vragen aan je familie in het Licht om te helpen en je bereidheid te geven alles te laten gaan, wat jou onrustig of angstig of verdrietig of boos maakt, is iets wat heel goed helpt. Alles op eigen unieke wijze.

Maar overdag, als de zon schijnt, of niet, maar het is wel licht, dan gaan we ‘denken’: Ik wil dit helemaal niet voelen, wat is dat toch!

En dat heet ‘verzet’ en eigenlijk zeg je: ‘Lieve Schepper, nou heeft U toch echt wel een fout gemaakt, want het kan niet zijn, dat dit of dat nog enzovoorts, naar boven komt’! Kunt U dit laten stoppen?

De Schepper kent geen fouten, alleen maar Liefdevolle aanwijzingen,  van wat je nog mag afgeven, en gewoon mag laten stromen.

Kijk er naar met de ogen van je Hart vol Liefde en Dankbaarheid, dat je opnieuw iets aangereikt krijgt, om nog dichter bij jezelf te komen.

Alles is wat het is en alles is goed zoals het is, de Schepper kent en maakt geen fouten, nooit!

En jij bent Onvoorwaardelijke Liefde, niet in wording, maar de herinnering komt steeds duidelijker terug, dat jij Liefde bent, altijd geweest, NU bent en altijd zult zijn, voor Eeuwig.

In Onvoorwaardelijke liefde,     Martha

2 opmerkingen: