donderdag 16 maart 2017

Het politieke illusie spelMijn lieve Lichtfamilie,

Er is hier, in dit land, veel gaande geweest gisteren. Ik heb geprobeerd te kijken naar de uitslagen, maar ben uiteindelijk gaan slapen.

Tenminste, dat heb ik geprobeerd! Het was heel onrustig bij mij binnen, waardoor ik steeds wakker werd.

Uiteindelijk ben ik het gevoel dat erachter zat gevolgd en kwam tot de slotsom, dat het een hevige teleurstelling en ook boosheid en frustratie was.

Het duurde maar even tot ik er achter kwam, dat deze gevoelens allemaal het gevolg waren, van het volgen van de uitslagen van de verkiezingen.

Ik heb dit allemaal verteld, binnen in mezelf, aan Moeder/Vader Schepper, heel mijn boosheid, teleurstelling en frustratie.

Het antwoord was kort, maar krachtig! ALLES IS GOED en verlopen volgens Mijn Plan!

Wij hebben keuzevrijheid, zoals altijd! En wat er gebeurt is, dat er gekozen is vanuit pure angst. Vandaar de lange rijen voor de wachtlokalen.

En als je vanuit angst kiest en niet vanuit je Hart, dan weten we allemaal wat de uitslag is. Ondoordacht en vanuit het ego, die niets doet voor jou maar voor het eigen hachje.

Politiek is niet mijn ding, ook nooit geweest. Maar ik heb altijd gekozen volgens mijn Hart, voor de partij, waarvan ik voelde, dat het een partij voor alle mensen was.

Maar we weten ook, dat politiek zich weergeeft door uitsluitend maskers, bij de een iets meer dan bij de ander, dus is het kiezen ‘moeilijk’ als het Hart niet ingeschakeld is.

Politiek is, naar mijn gevoel, altijd compromissen sluiten. Dus de beloften, die met verkiezingen de mooiste dingen beloven, kunnen lang niet altijd waar gemaakt worden en zullen tenslotte gericht zijn op fladderende egotjes die zichzelf heel graag horen en dus hun idealen snel vergeten zijn.

Politiek is dus duidelijk van de illusie. Ik heb er voor gekozen om vanuit mijn Hart te leven en leef niet in de illusie. Maar dat wil niet zeggen, dat ik niet op de aarde woon en mijn verantwoordelijkheden daar heb liggen, te kiezen voor een Nieuwe Aarde.

Maar ook ik heb weer mogen ontdekken, hoe snel ik weer de illusie ingetrokken word, als ik mij daarin ga verdiepen. Een prachtige les, waarvoor ik heel dankbaar ben.

Maar mijn verantwoordelijkheid nemen voor een verkiezing vat ik niet licht op, dus heb ik voor de SP gekozen, die in mijn gevoel voor MENSEN kiest en geen onderscheid daarin maakt en er voor gaat om iedereen een goed inkomen te verschaffen enzovoorts, wetende dat zij ook compromissen hebben te sluiten.

Maar als er nog steeds mensen zijn, die vanuit angst, op het laatste moment nog hun stem gingen geven, dan staat het voor mij vast, dat ons land met al haar inwoners, nog niet geleerd heeft, om angst niet de leider te laten zijn in hun leven.

Er zijn dus nog flink wat kwesties op collectief niveau uit te werken en te leren. En dat geld voor vele landen, kijk maar naar Amerika, of Turkije.

En dan is het zo gemakkelijk om in oordeel te vervallen. Maar ik weet zeker, dat al deze politieke mensen, hun rol vervullen in het grote geheel en precies op die plek zijn, waar ze horen te zijn.

Maar dat betekent, nogmaals, niet dat er vanuit angst gekozen dient te worden, door mensen, wiens Hart al geopend is. En ik weet, dat ook die er zijn.

Maar ook zij doen, net als wij allemaal, precies vanuit hun uniekheid precies waarvoor ze gekomen zijn in elk moment.

De aarde heeft nog zoveel kwesties op collectief niveau uit werken.

Wij kunnen daar, met zijn allen als Lichtdragers ons aandeel in hebben door te accepteren, dat iedereen, in elk moment, zijn best doet. En precies op die plaats staat, waar die hoort te staan, want onze Schepper maakt geen fouten, alleen wij ‘denken’ dat we alles beter weten!

Dat is dus zeker niet waar. De Waarheid is dat Liefde overwint en dat alles goed is, zoals het is in elk moment.

Vertrouw dat er nog veel is te doen voor ons, geloof dat wij altijd gesteund worden in ons Liefdeswerk en weet, dat we goed bezig zijn en dat er Oneindig veel van ons gehouden word, dus hou ook van jezelf, waar je ook staat in het hele proces.

In vertrouwensvolle Liefde,    Martha

2 opmerkingen: