vrijdag 24 juni 2016

Over vriendschapVandaag, 24 juni, hebben wij geluncht met onze hele goede vrienden in het duitse Gronau, hier direct over de grens.
Wij hebben genoten, gelachen en met elkaar gepraat en plezier gehad voor twee. En dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke eten.
Fantastisch, twee mensen in je leven te hebben, die zo een gezamenlijke energie afgeven dat je er zelf energie van krijgt. Het spatte eraf en je groeit van plezier en blijdschap en dankbaarheid. Het schittert en geeft Licht en sprankelt, zodat vele gezichten onze kant opkeken en meelachten of op zijn minst een glimlach weergaven. En dat is het!! De Liefde die we mochten uitzenden en het Licht dat we uitstraalden brengt heel wat teweeg. En we hoeven ons niet af te vragen hoe en wat en wanneer, want dat word geregeld.

Wat is nou precies vriendschap?
Nou, dit dus!!
Ze zullen nooit ongevraagd advies geven, ze luisteren en pas als je aan hun regelrecht een vraag stelt gaan ze daar heel voorzichtig, eerlijk mee om. Ze sluiten altijd af met te zeggen, het is jullie keus, respect dus.
We hebben hetzelfde gevoel voor humor, niet noodzakelijk, maar wel heerlijk!
Al zouden we ze een jaar lang niet zien, bij de eerstvolgende ontmoeting gaan we gewoon verder waar we geƫindigd zijn.
Ze zijn altijd belangstellend, hebben een luisterend oor en wat het belangrijkste is, we zitten op dezelfde frequentie oftewel golflengte.
En natuurlijk is dit alles wederzijds.
Als ze iets niet begrijpen hebben ze daarover geen oordeel maar laten ze het zijn.
Kortom, hele liefdevolle, vriendelijke, vrolijke, warme mensen.
Medereizigers op aarde waarvan wij het pad niet kennen.
Waarvan wij niet weten waarvoor zij op aarde zijn.
Maar dat doet er ook niet toe, want het gevoel is er dat alles goed is, dat je je thuis voelt bij ze en zij bij ons.

En dat maakt het zo mooi en zo belangrijk, dat je in de ander een medereiziger ziet, waar jij jezelf in herkend, want het is een deel van jou en jij bent een deel van hen.
Zodra je dat in jezelf erkent en herkend, dat de ander dezelfde reis maakt als jij, kun je alles loslaten over plaatjes plakken, een mening vormen, een oordeel vormen, of een kleur aan een verhaal van hen geven.
En dat schept ruimte voor een enorme blijheid en Liefde en plezier en dankbaarheid. Alle ballast valt weg. Dat we ergens iets van moeten vinden of een discussie denken te ‘moeten’ beginnen.
Nee!! Dat valt weg, want die lege ruimte die ontstaat wanneer deze ballast wegvalt, kun je opvullen met zoveel meer en mooiere dingen.

En dat is voor mij vriendschap! Onvoorwaardelijk! De ander laten zijn en er zelf zijn en samen een Eenheid invullen ieder op eigen unieke manier.
Niets hoeven, alles mogen vanuit Liefde en Vrijheid en Respect.
Voor mij de pilaren van vriendschap.

En dit is wat ik jullie allemaal in alle Liefde toewens van ganser harte,

Liefs     Martha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten